MUS OLEJOWY DO CIAŁA O ZAPACHU RÓŻOWEGO LOTOSU 100 ml – HEMPKING

Zamawiaj wygodnie online z dostawą do domu lub z odbiorem osobistym w naszym sklepie stacjonarnym!

Odwiedź nas: ul. Warminska 20/4, Wrocław

51,70 

7 w magazynie

SKU: 5903636627090 Kategorie: ,

SKŁADNIKI
Butyrospermum Parkii Butter, Persea Gratissima Hydrogenated Oil, Hydrogenated Soy Vegetable Oil, Cocos Nucifera Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Gardenia Tahitensis Flower Extract, Cannabis Sativa Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Vanilla Planifolia Fruit Oil, Nelumbo Nucifera Flower Oil, Cannabis Sativa Seed Extract, Lecithin, Hyaluronic Acid.

OPIS
Niespotykana konsystencja … od musu do olejku, cudowny, naturalny zapach i moc organicznych składników pielęgnacyjnych.
Miłość od pierwszego …. użycia!

Kluczowe składniki produktu:
– Butyrospermum Parkii (Shea) Butter – MASŁO Shea. Składnik naturalny pozyskiwany z afrykańskiego masłosza Parka. Jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej spotykanych naturalnych emolientów z gamy tłustej. MASŁO Shea znajduje zastosowanie w wielu dziedzinach pielęgnacji, ponieważ pozostawia ochronny i zabezpieczający film. Do tego nabłyszcza, odżywia włosy i paznokcie, świetnie sprawdza się na podrażnienia po depilacji.

– Hydrogenated Persea Gratissima Seed Oil – MASŁO awokado. Naturalne masło, który charakteryzuje się zawartością aż 7 witamin! Polecane jest szczególnie do pielęgnacji skór suchych, dojrzałych, a także wrażliwych. Ma zdolności odżywiające naskórek. Co ciekawe MASŁO z awokado, ma bardzo podobną strukturę do naturalnych, ludzkich lipidów, dlatego jest bardzo dobrze tolerowane, nie powoduje alergii ani żadnych podrażnień. Doskonale współpracuje ze skórą natłuszczając ją, tworząc swego rodzaju tarczę ochronną.

– Hydrogenated Soy Vegetable Oil – Wosk sojowy. Bezpieczny i wszechstronny wosk SOJOWY charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych, lecytyny i witaminy E. Jest naturalnym emolientem i choć naprawdę dobrze zabezpiecza i chroni skórę, to wchłania się szybko i nie pozostawia po sobie nieprzyjemnego filmu. Może być stosowany bezpośrednio na skórę. Działa przede wszystkim zmiękczająco i natłuszczająco, ale dzięki witaminie E jest również doskonałym przeciwutleniaczem.

– Cocos Nucifera Oil – Olej kokosowy. Olej, który pozyskuje się w miąższu kokosa w wyniku tłoczenia należy do gamy olei nieschnących, czyli pozostawiających wyraźny, tłusty film. Jest bardzo odporny na działanie czynników zewnętrznych i wysokich temperatur. Olej kokosowy jest bogaty w kwas oleinowy, laurynowy, mirystynowy, palmitynowy i kaprylowy. Dzięki temu, że jest olejem nieschnącym wykorzystuje się go jako tłusty emolient, który odżywia, silnie natłuszcza i chroni skórę oraz włosy przed środowiskiem zewnętrznym. Olej kokosowy wykorzystuje się w pielęgnacji skór suchych, wrażliwych, ponieważ koi i niweluje uczucie ściągnięcia.

– Prunus Amygdalus Dulcis Oil – Olej ze słodkich migdałów. Zawiera wysokie zawartości witamin A, E i D, a także nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak oleinowy i linolowy. Jest olejem, który sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju cery, ale najlepsze właściwości wykazuje w przypadku skór suchych, wrażliwych i problematycznych. Spełnia funkcję naturalnego emolientu chroniącego warstwę hydrolipidową. Wygładza i odżywia skórę, zabezpiecza ją przed odparowywaniem wody, a jednocześnie lekko ujędrnia i nawilża.

– Gardenia Tahitensis Flower Extract – Ekstrakt z kwiatów gardenii Tahitańskiej. Ma działanie przyspieszające odnowę naskórka. Gardenia Tahitańska to niezwykle piękny kwiat o charakterystycznym orientalnym zapachu, który wzbogaca formułę kosmetyków naturalnym aromatem. Ponadto jest silnym antyoksydantem, zmiękcza skórę, wygładza ją i nadaje jej jedwabistą miękkość.

– Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil – Olej z nasion konopi siewnych. Jeden z najcenniejszych i najbardziej wszechstronnych składników naturalnych jakim są konopie siewne wciąż zyskuje na popularności. Oleje na bazie tej rośliny są nieocenionym źródłem NNTK w idealnej synergii, a także bogactwem naturalnych terpenów, flawonoidów i fenoli. Olej konopny sprawdza się w przypadku każdego rodzaju skóry. Nie jest komedogenny, ale działa silnie i zdecydowanie. Może być stosowany na uszkodzoną i podrażnioną skórę. Doskonale przywraca komfort skórze. Wykazuje również działanie przeciwzmarszczkowe, jest naturalnym antyoksydantem.

– Tocopheryl Acetate – Witamina E. Niezwykle ważna witamina dla dobrej kondycji skóry, szczególnie istotna dla osób z suchą skórą. Zwana jest witaminą młodości, ponieważ bezpośrednio wpływa na procesy starzeniowe. Pomaga w transporcie składników odżywczych do skóry. Naturalna substancja konserwująca.

– Vanilla Planifolia Fruit Oil – Olej z wanilii. Charakteryzuje się cudownym, mocnym i intensywnym zapachem waniliowym, który długo utrzymuje się na skórze, dzięki czemu wykorzystywana jest głównie jako komponent zapachowy, jednak dzięki sporej zawartości polifenoli, wanilia jest również bardzo dobrym antyoksydantem i działa lekko przeciwzapalnie. Jest również naturalnym afrodyzjakiem.

– Nelumbo Nucifera Flower Oil – Olej z kwiatów różowego lotosu. Niesamowicie pachnący, naturalny olej pozyskiwany z kwiatów różowego lotosu, jednego z najbardziej szlachetnych kwiatów na świecie. Jest wykorzystywany w przemyśle perfumeryjny, jako składnik zapachowy o kwiatowych, ekskluzywnych i bardzo kobiecych nutach. Oprócz tego jest silnym antyoksydantem, wspiera odnowę naskórka i wykazuje działanie gojące.

– Lecithin – Lecytyna. Naturalny, pozyskiwany najczęściej z soi, rzepaku, słonecznika emulgator, który jest także zagęstnikiem dla kosmetyków. Lecytyna ma doskonałe właściwości zmiękczające i odżywcze i potrafi uzupełniać niedobory lipidów w skórze. Składnik ten jest całkowicie bezpieczny dla skóry i nie powoduje alergii skórnych.

– Hyaluronic Acid – Kwas hialuronowy – doskonały składnik wypełniający zmarszczki, silnie nawilżający, odmładzający, dodający blasku. Sól sodowa kwasu hialuronowego jest jednym z najlepszych składników pielęgnacyjnych znanych nam do tej pory. Wzmacnia barierę ochronną skóry. Silnie wiąże wodę w naskórku jeśli stosowany jest razem z emolientami.

SPOSÓB UŻYCIA
Nanieś mus CBD z konopi na oczyszczoną skórę ciała i wykonaj relaksujący masaż.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C. Zamknąć szczelnie po każdym użyciu.